Hadi Oyun Oynayalım! 

Oyun çocuğun kendisini en iyi ifade ettiği alandır. Bu nedenle ebeveynler çocuklarıyla oyun oynamak için zaman ayırmalıdırlar. Oyun çocuğun dilidir. Bu nedenle çocuk en iyi oyun yoluyla anlaşılabilir.  

Çocuğunuzla Oynayabileceğiniz Oyunlar 

*Kulaktan kulağa: ailede bulunan herkesin oynayabileceği bir oyundur. Tüm aile fertleri bir çember oluşturur. En başta duran kişi yanındaki kişiye bir kelime ya da cümle fısıldar. Sonra bu kişi yanındaki kişiye aklında kaldığı kadar bu sözü aktarır. Oyun sırasıyla böyle devam eder. En son kişi yüksek sesle kendisine söyleneni paylaşır. Ilk söylenen ile son söylenen söz arasındaki farka bakılır. Burada çocuklarınıza etkili dinlemenin öneminden de bahsedebilirsiniz. 

*Bilmece: Çocuklarınızla bilmece zamanı yapabilirsiniz. Hem düşündükleri hem de eğlendikleri bir zaman dilimi yaratmış olursunuz. örnek: Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane. 

*Taş-kağıt-makas oynayabilirsiniz. 

Beden Farkındalığı Geliştiren Oyunlar

*Balon şişirme: nefes farkındalığını sağlamak adına çocuğunuzla balon şişirebilirsiniz. “Şimdi bir balon sende bir balon bende gel bu iki balonu şişirelim. Tüm göğsünü havayla doldur ve balonu şişir.” Burada doğru nefes alıp vermeyi öğretebilirsiniz. 

*Çıplak ayak oyunu: odanın bir köşesine bir kalem konur. Çocuğunuzdan bu kalemi ayağıyla alıp odanın diğer bir köşesine götürmesini isteyebilirsiniz. Burada hedeflenen kas farkındalığını geliştirmektir. Oyunun sonrasında çocuğunuza aslında çok sık kullanmadığımız ayak parmaklarını kullanmak sana nasıl hissettirdi? 

*Parmak boyası yapmak: çocuğunuzla parmak boyası yapabilirsiniz. Bu oyunda hedeflenen beden farkındalığını geliştirmektir. “Şimdi boyaya dokun parmaklarınla hisset. Nasıl hissettin? Sen başka ne zaman böyle hissedersin? Boyayı parmaklarında hisset, bu his neye benziyor?